mandag den 1. april 2019

rekrutteringsbureau

Har rekruttering af nye medarbejdere udviklet sig til en opgave, som opsluger for meget tid i din virksomhed? Den optimale løsning kan med stor sandsynlighed være at vælge at outsource personale rekruttering til et vikar- eller rekrutteringsbureau.

Derefter kan HR-folkene i virksomheden bruge deres ressourcer på medarbejderpleje og -udvikling alt imedens jeres firma utvivlsomt får en kvalificeret kollega, der kan bidrage med en masse til organisationen professionelt såvel som på det personlige plan, hvis et vikarbureau håndterer alle opgaverne omkring rekrutteringen af nyt personale.

Men hvad er det helt præcist for nogle opgaver, at et vikarbureau vil kunne tage vare på for din virksomhed i forbindelse med rekruttering? Netop dette vil jeg i det følgende kaste lys over for dig på baggrund af erfaringer der er et resultat af mange år i en funktion som HR-ansvarlig ved en international virksomhed.




Når et firma vælger at overlade rekruttering af nyt personale til et professionelt rekrutteringsbureau, er det som udgangspunkt yderst fordelagtigt, at kontaktpersonen ved bureauet får chancen for at sætte sig grundigt ind i behov såvel som ønsker hos firmaet såvel som hos den enkelte kandidat. Og så allerede før de møder hinanden.

Ydermere får den pågældende virksomhed konsulentens hjælp til at formulere en dækkende personprofil samt beskrivelse af jobbets indhold, før den egentlige rekruttering af potentielle kandidater påbegyndes. Når alt det er klaret, starter vikarbureauet således jagten på den perfekte kandidat til virksomheden.

I første omgang tjekker bureauet altid deres egen database for at finde velegnede kandidater til jobbet. Ikke sjældent vil det lykkes at finde frem til en perfekt kandidat i databasen. Hvis ikke det lykkes, så vil rekrutteringsbureauet stå for samtlige opgaver i forbindelse med annoncering under rekrutteringen.

I denne del af rekrutteringsforløbet er det muligt for virksomheden at blive ved med at løse sine vante opgaver, eftersom vikarbureauet står for alt vedrørende udvælgelsen af de tre bedste kandidater til det konkrete job, der dernæst får mulighed for at komme til jobsamtale ude hos den pågældende virksomhed. I forbindelse med udvælgelsen bruges forskellige værktøjer m.h.p. at skabe det bedst mulige udgangspunkt for at rekrutteringen giver et godt resultat. Disse redskaber kan eksempelvis være en såkaldt personprofilanalyse såvel som relevante tests af kandidatens kunnen. Dertil kan der gennemføres en indhentning af referencer fra udvalgte ansøgeres forudgående arbejdspladser. Den optimale rekruttering fuldføres dog ikke i det øjeblik at virksomheden får de tre mest kvalificerede ansøgere til et jobinterview. Bureauet sørger også for hele opfølgningen når samtalerne er gennemførte. Sidst men ikke mindst kan det ansættende firma anvende det yderst populære ”Try & Hire” koncept, som gør det muligt at indlede ansættelsesforholdet, som en midlertid ansættelse på tre måneder, hvorefter en fastansættelse kan ske.

Fordelene ved at outsource al rekruttering til et bureau er med andre ord talrige for netop dit firma. Dine kollegaer og dig får ikke blot den absolut bedste nye medarbejder. Det er også med et betydningsløst forbrug af ressourcer for jer, så dig og dine kollegaer har mulighed for at bruge jeres tid og kræfter på konkrete arbejdsopgaver for firmaet i løbet af hele rekrutteringen af den nye medarbejder. Ifald jeres firma leder efter det bedst egnede bureau til rekruttering af nye medarbejdere, bør I altid se på, om det bureau, som I kigger på, kan bryste sig af at være VICE certificeret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar