mandag den 1. april 2019

design og kunsthistorie

At de ikke er 100%  klar til en videre uddannelse efter grundskolen, er en meget udbredt følelse for mange unge mennesker. At de næppe virker selvstændige nok, samt at de ikke ved, hvad for en uddannelse, de har lyst til at påbegynde.

Hvis man har det sådan, kan det være en god ide med et sabbatår fra skolen, hvor man bruger tiden på at fordybe sig i fag eller interesser, som man har en stor passion for. Det vil også være utroligt personligt udviklende.

At tage et ophold på højskole, er en ideel måde at gøre dette på.  Samtidig med at man opnår mulighed for at udforske anderledes fagområder end folkeskolen underviser i, har man hermed et år sammen med andre mennesker end sin familie, noget der styrker vækst & individualitet.
Bliver man f.eks. vild med højskole musik, skal man med et højskoleophold bruge hele året til at udleve denne drøm samt undersøge, om det virker som det man har lyst til at anvende hele livet på. Højskoler har noget for enhver musiksmag, da de både har sammenspil, instrumental undervisning plus timer i musikproduktion. Ligeledes gælder, såfremt din interesse befinder sig i højskole kunst. Her tilbyder højskolerne hvad som helst fra fotografi plus modeltegning til design og kunsthistorie. Ønsker du måske højskole journalistik?  Eller forfatterskole? . På et højskoleophold er der masser af muligheder for at finde den indre HC. Andersen frem, eller måske at forberede sig på optagelsesprøven til Journalisthøjskolen.
Hvis du mere er til sport og idræt, skal du heller ikke se bort fra de mange fordele ved at tage på højskole. Højskolerne bugner af spændende tilbud også indenfor idræt – eksempelvis er calisthenics højskole blevet meget populært.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar